Jump to content

Joyce H Picture 1


Mini Man

I STARTED THIS PROJECT FULL OF ANTICIPATION AND NOT A FEW NOT SURES.

I STARTED BY CUTTING THE PIECES LOOSE AND SANDING THE EDGES.

NOW I COULD SEE HOW IT ALL WENT TOGETHER THIS PART WAS QUITE EASY AS THE PIECES WERE WELL STAMPED AND THOUGHT OUT. ASSEMBLY WENT WELL ALTHOUGH, I ADDED A FEW SUPPORTING TIMBERS TO HELP STRAIGHTEN AND INCREASE SOME GLUE EDGES. IT IS COMMON FOR THIN MATERIAL TO WANT TO GET A BIT WARPED BUT THIS WAS NOT HARD TO CORRECT.

NOW WITH THE PARTS GLUED TOGETHER IT WAS TIME TO GIVE THOUGHT TO THE FINISH OF THE DIFFERENT AREAS. I DECIDED ON A WEATHERED GREY/BROWN EXTERIOR LIKE AN OLD OUTBUILDING MIGHT BE. THAT DONE, I THOUGHT A TAR PAPER ROOF MIGHT ENHANCE THE OUTBUILDING LOOK. A GREEN GRASS AND OLD BRICK FLOOR FINISHED THE BASE FOR THE PROJECT.

I WANTED A NUMBER OF TABLE TO DISPLAY PLANTS ETC, ON AND FELT THAT A CEDAR LOOK IN A KIND OF UNFINISHED LOOK WOULD FIT THE BILL. A NUMBER OF DIFFERENT SIZE POTS IN A TERRA COTTA LOOK WITH SOME IN OTHER COLORS WOULD FILL OUT THAT NEED.

AFTER ROUNDING UP A NUMBER OF FEMUR CLAY PRODUCE ITEMS AND MAKING A NUMBER OF SIGNS TO EXPLAIN PRICES AND PRODUCTS IT WAS TIME TO SET UP THE STAND.

THE BASE IS 27"X27" AND DOES TAKE UP SOME ROOM. NOTHING IS FASTENED DOWN FOR EASE OF STORAGE/TRANSPORTATION, AS WELL, AS THE RIGHT TO ADD/SUBTRACT AND CHANGE THINGS AROUND .ITEMS WILL BE ADDED, AS NEW IDEAS COME TO MIND. THE WHOLE PROJECT WAS A PLEASURE TO DO, IN NO SMALL PART, TO THE FINE BUILDING AND PARTS

From the category:

2010 Spring Fling Contest

· 133 images
  • 133 images
  • 232 image comments


Recommended Comments

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...